Αγαπητοί Νημποριώτες,

Όπως ήδη γνωρίζετε, το τελευταίο διάστημα έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά από ενέργειες, με σκοπό να αποτρέψουμε το καταστροφικό για τον τόπο μας έργο της εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 11:00, στη Ταβέρνα του Βασίλη, προκειμένου να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα στην προσπάθεια αποτροπής του έργου.

Σας υπενθυμίζουμε τις ενέργειες που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής:

  • Δημιουργήσαμε δικούς μας χάρτες (αντλώντας τις συντεταγμένες από τον γεωπληροφοριακό χάρτη της Ρ.Α.Ε.). 
  • Συντάξαμε και στείλαμε επιστολή προς το Τοπικό Συμβούλιο Στύρων, ώστε με τη σειρά του να το κοινοποιήσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με την οποία αιτούμαστε περιβαλλοντική πληροφόρηση. Συγκεκριμένα ζητάμε την αίτηση της εταιρείας για τη χορήγηση άδειας παραγωγής και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου αιολικού σταθμού (Διαβάστε την επιστολή εδώ).
  • Συντάξαμε και στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Καρύστου γνωστοποιώντας του τεκμηριωμένα την αντίθεση μας σχετικά με το επικείμενο αυτό έργο (Διαβάστε την επιστολή εδώ). 
  • Καταθέσαμε Αίτηση Αναθεώρησης (Ενδικοφανή Προσφυγή) – Καταγγελία κατά της απόφασης της ΡΑΕ για τη χορήγηση άδειας παραγωγής του συγκεκριμένου σταθμού. 

Η δική σας στήριξη και συμβολή είναι κρίσιμη για τον αγώνα μας ενάντια στο έργο αυτό. Σας παρακαλούμε να συνταχτείτε και εσείς μαζί μας, ώστε να παραμείνει το Νημποριό το ίδιο παρθένο και ειδυλλιακό μέρος το οποίο γνωρίσαμε σαν παιδιά, με απώτερο σκοπό να το παραδώσουμε ίδιο και αναλλοίωτο και εμείς με τη σειρά μας, στα δικά μας παιδιά.

Ευελπιστούμε να σας δούμε όλους από κοντά την Κυριακή 7 Ιουνίου. 

Παραμένουμε στη διάθεσή όλων σας.

Φιλικά,
Το Διοικητικό Συμβούλιο